Tippek lakásunk védelmére

Már az elején le kell szögezni, hogy a védelmi rendszer kialakításakor figyelembe kell venni a lakók életmódját. Többféle riasztórendszer létezik, a modernebbek esetében érdemes szakértőre bízni a tervezést. Gondosan válasszuk ki a céget, ahonnan beszereznénk a védelmi rendszert. Manapság egyre többen költenek erre, természetes, hogy óvni szeretnék a tulajdonukat. Alább ismertetünk néhány megoldási lehetőséget:

Mechanikai biztonság

A stabil kerítés prioritást élvez: ilyen esetben javasolt a kovácsoltvasból készült, amin a hegyes végű díszítőelemek segítségével kockázatossá válik a bejutás a tolvajok számára. Emellett persze szép látványt is nyújt házunk körül. Biztonsági ajtókat is érdemes felszereltetni, az ablakot védőfóliával és redőnnyel ellátni. Ha még biztonságosabb lakást kívánunk magunknak, javasolt a belső rácsok falsíkba süllyesztése, így garantált, hogy nem jut be senki a házba a tulajokon kívül.

Elektronikai rendszer

Manapság elég gyakori ez a fajta biztonsági rendszer. Sokan megfeledkeznek a folyamatos karbantartásról és felülvizsgálatról, pedig olykor-olykor elengedhetetlen. Családi házak esetében a riasztórendszer hang- és fény-jeladóját kültérre célszerű telepíteni, így elég korán jelet tud adni, hogy reagáljunk a „nem várt vendég” látogatására.

DSC riasztó rendszerekA XXI. század betörői egyre kreatívabbak, sajnos. Számos olyan szöveggel állnak elő, amit bár első pillanatban furcsának tűnhet, mégis elhiszünk, és beengedjük, tudtunk nélkül pedig az abszurd beszélgetés közben ő felméri a terepet, mit lehetne mozdítani a lakásunkból, valamint mennyi készpénzt tarthatunk otthon. Az óvatosság érdekében videó kaputelefont és kitekintő nyílást minden ajtóra lehet tetetni.

Ami még betörőelűző jó tanácsaként szolgálhat

• Megfelelő kültéri világítás
• A kerítés olyan magas legyen, hogy felette látni lehessen a ház előtti területet
• Az ablak alatti bokrok, ösvények ne takarják a kilátást
• A fákat ne olyan helyre ültessük, ahonnan könnyen bejutna a tolvaj
• Bejáratnál mozgásérzékelő lámpa, riasztó- és kamerarendszer kiépítése is célszerű

Kérjen ajánlatot most!


    Segíthetünk? Segíthetünk? Kapcsolat