Miért csöpöghet klímája?

Klímaberendezéséből csepeg-csöpög a víz? Mi okozhatja ezt a hibát? Van egy pár ok, amiért ez előfordulhat.

Leggyakoribb és egyik legnépszerűbb hiba a cseppvízvezeték helytelen és rossz kialakítása. Az elvezetőt úgy kell kialakítani, hogy folyamatosan lejtsen és nem tartalmazhat kontrát vagy bűzzárat. Persze megoldható úgy is, de az már egy hosszabb és komplikáltabb folyamat.

Gyakori problémát tudnak okozni a cseppvízvezetékbe befészkelt vagy betelepült állatok, amik kisebb vagy nagyobb elakadást is okozhatnak a vízelvezetésben. Másik súlyos telepítési hiba szokott lenni a gázszökés. Ha a klíma beltéri egységében 0°C-nál  alacsonyabb a hőmérséklet, akkor valószínűleg kevesebb a klímában a hűtőközeg. Ez azt eredményezheti, hogy a pára nem csak kicsapódik, hanem ráfagy a hőcserélőre, amelyből a folyadék lecsöpöghet a csepptálca mellé is. Ha erről ön is megszeretne győződni, akkor nyissa ki a beltéri egység elejét. Ha jeget lát, akkor azonnal hívjon szerelőt! A klímát ilyen esetben ne használja tovább, mert nagy rá az esély, hogy még jobban tönkremegy!

A másik gyakori ok, hogy általában nem a tervezett hőfokon használják a klímaberendezést. Az On-Off (ki-be) kapcsolós klímaberendezések +18°C-os külső hőmérsékletig tudnak hűteni. Ezalatt már hajlandóak lefagyni. Körülbelül az ilyen esetek is olyan tünetekkel jelentkeznek, mint az előző ok, amikor gázhiányra gyanakodunk. Az inverteres klímák esetében akár -10°C-os külső hőfoknál is tudnak hűteni.

Felismerte valamelyik problémát?

 Segítségre van szüksége? Hívjon minket most!

Segíthetünk? Segíthetünk? Kapcsolat