A hűtők leggyakoribb meghibásodásai

Nem hűt eléggé hűtőgépe? Zörög, kattog vagy csöpög? Munkánk során számtalan sok hibával szoktunk találkozni, amik elsőre különösnek tűnhetnek, de sokszor csak a nem megfelelő használatból erednek a különböző meghibásodások.

Ha azt tapasztaljuk, hogy kevésbé vagy egyáltalán nem hűt hűtőgépünk, akkor ellenőrizzük a csatlakozásokat és bizonyosodjunk meg arról, hogy nem éri napfény és nincs a közelben semmilyen hőforrás! Fontos, hogy hűtőgépünket ne állítsuk közvetlenül a fal mellé, hanem legalább a faltól 5 centiméteres távolságra helyezzük el. Ha azt tapasztaljuk, hogy poros a hőcserélő, akkor óvatosan tisztítsuk meg! Gyakori hiba szokott lenni, hogy az ajtótömítés használódott el és nem zár rendesen hűtőgépünk. Ilyenkor a meleg levegő befele áramlik, ami fokozatosan emeli a hűtőgép belső hőmérsékletét.

További ajtóhibára szokott utalni az ajtóban elhelyezett mágnescsík elgyengülése, vagy a hűtő oldalfalára lerakódott szennyeződés.

A vízellátás csatlakozóinak sérülése, helytelen karbantartása vagy összeszerelése sokszor okozhat szivárgást a hűtőben.

A furcsa zajokat általában több kisebb és egyszerű probléma okozhatja: a hűtő egyenletlen felületen áll vagy nincs vízszintben. Komoly problémát tud azonban okozni, ha a kompresszornál található csövek összeérnek és azok folyamatos érintkezése ad ki jellegzetesen kocogó hangot. Ha ilyen problémát észlelt, akkor mindenképpen érdemes szerelőt hívni.

Önnek jól működik a hűtőgépe?

 Segítségre van szüksége? Hívjon minket most!

Cimkék:
Segíthetünk? Segíthetünk? Kapcsolat